Idag är Kias andel laddbar försäljning över 78% och Kia har lägst genomsnittligt CO2-utsläpp på 44 gram/km av de 12 största bilmärkena i Sverige (2021)*.
Men vi nöjer oss inte där. Vi vill skapa en laddbar rörelse där så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el. Målet är 100% laddbart år 2024. När du köper eller leasar en laddbar Kia hos oss på Malmö Bilcentrum kan du vara trygg i ditt val. Inte nog med att vi erbjuder hela 7 års nybilsgaranti från fabrik som även omfattar EV-batteriet. Dessutom är flera av bilmodellerna testvinnare i oberoende motorjournalistik exempelvis EV6 som utsågs till Årets Bil 2022. Fram till år 2026 ska Kia lansera sju nya rena elbilar.
Tid är pengar, det vet vi på Malmö Bilcentrum, därför erbjuder vi oss att komma ut till er arbetsplats och visa upp våra modeller som kan passa din eller ditt företags behov. Det enda du behöver göra är att kontakta oss så bokar vi mer än gärna upp ett möte. Önskar ni att behålla bilen under dagen så går detta självklart också bra!
Om du som anställd har en tjänstebil som du använder privat, behöver du utgå ifrån att den förmånen ska förmånsbeskattas. Varje bilmodell förses med ett förmånsvärde baserat på dess pris och CO2-utsläpp, och som läggs ovanpå din bruttolön.
En förmånsbil är en tjänstebil som din arbetsgivare låter dig använda privat. Det klassas som en löneförmån som du betalar skatt för. En personalbil är en bil som hyrs genom arbetsgivaren och disponeras av medarbetaren som en privat bil. Medarbetaren betalar för hela kostnaden som arbetsgivaren har för bilen genom bruttolöneavdrag. En renodlad tjänstebil får endast användas i tjänsten och för denna betalar man inget förmånsvärde.
För att minska koldioxidutsläppen infördes 2018 skattesystemet Bonus Malus. Bilar med höga CO2-utsläpp bestraffas med malus-skatt, och fordon med låga C02-utsläpp premierades med en klimatbonus. Regeringen beslutade att avskaffa klimatbonusen den 8 november 2022.
Drivmedelsersättning kan beräknas på två olika sätt, kallat huvudregeln och komplementregeln. Huvudregeln innebär att den anställde betalar bränslet själv och sedan tar ut milersättning för de tjänstemil som körs. Komplementregeln innebär att företaget står för hela bränslekostnaden och att föraren förmånsbeskattas för privatmilen. Läs mer om drivmedelsersättning under ”Vanliga frågor och svar om tjänstebilar”.